Amenajări grădini

Atunci când vine vorba de amenajări grădini, mulți își imaginează câteva flori, arbuști, o porțiune de gazon si cam atât. Dar amenajarea unei grădini presupune mult mai multe elemente și reguli. Acest proces implică cunștința principiilor de bază in peisagistică. Ținând cont de aceste principii, vă veți bucura de o grădină proiectată într-un mod estetic.

Principii importante in peisagistica

Proporțiile – atunci când începeți amenajarea unei grădini, trebuie sa acordați atenție dimensiunii elementelor utilizate. Un expert în peisagistică știe cât de complexă poate fi problema proporțiilor. Trebuie să găsiți o armonie între elementele mai mic și cele mari.

Culorile – combinațiile reușite de culor pot oferi atât dimensiune cât și viață grădinii.Dar trebuie să aveți grijă ce culori veți combina. Un peisagist poate opta atât petru culori calde și puternice, cât și pentru culori mai reci. In plus, acesta trebuie să știe când să utilizeze elemente de diferite temperaturi de culoare.

Repețiile – adaugarea unor elemente repetitive poate crea un design plăcut privirii. Dar prea multe repetiții pot obosi privirea si pot crea un design tulburător. De aceea trebuie să găsiți o armonie între cele două extreme, adăugând puțină simetrie.

Ordinea – noțiunea ordinii are o definiție diferită pentru fiecare peisagist. Unii văd ordine in simetrie. Alții prefera să creeze ordine prin amenajări asimetrice și informale. În orice caz, ordinea reprezinta echilibrul estetic creat.

Tema/Stilul – la realizarea unor amenajări grădini, peisagistul vă va sugera diferite teme sau stiluri. Care, ulterior, va fi personalizat pentru a avea forma pe care o dorește clientul. Stilurile sau temele de unde poate alege un client sunt numeroase. Acestea pot fi personalizate și adaptate pentru orice spațiu verde sau grădină.

Acum că știți cinci dintre principiile importante in amenajări grădini, realizați cât de complex este acest proces defapt. De aceea vă recomandăm să apelați cu ăncredere la experții noștri în peisagistică pentru rezultate impecabile. Aceștia au experința necesara pentru a crea amenajări și design-uri uimitoare.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button