Pereți vegetali și tablouri cu licheni

Pereții vegetali/tablouri din licheni stabilizați sunt elemente arhitecturale, care contribuie la crearea identității unui spațiu. Această tehnică aduce un aer modern într-o încăpere, crează contraste sau armonii cu diverse alte materiale.
Procedeul constă în aplicarea lichenilor prin lipire pe o suprafață verticală, fixă sau mobilă. Se poate astfel îmbrăca orice model, de la pereți structurali până la panouri mobile astfel încât să se obțină efectul dorit. Chiar dacă protejează parțial pereții sau suprafața pe care sunt amplasați, lichienii nu pot înlocui finisajele speciale hidro sau ignifuge. De aceea se recomandă aplicarea pe o suprafață prefinisată.

Avantajele utilizării lichienilor stabilizați

  • Maleabilitate în utilizare pe suprafețe diferite
  • Paletă cromatică generoasă, în diverse nuanțe
  • Hidro-sensibilitate la condițiile de mediu, oferind indicii asupra nivelului de umiditate
  • Nu necesită îngrijiri deosebite
  • Durabilitate de până la 10 ani
  • Nu atrag insectele și nu găzduiesc niciun fel de organism cu potențial dăunător
  • Nu produc alergeni sau substanțe iritante, astfel încât persoanele cu alergii sau sensibilitate nu sunt afectate

Ai întrebări? Contactează-ne la 0721.120.791 (vânzări) sau 0727.200.602 (execuție) Permite-ne să ne ocupăm de grădina ta.

Caracteristicile lichienilor stabilizați

  • Lichienii, în natură, sunt organisme deosebite datorită naturii simbiotice. Aceștia pentru a fi folosiți în scopuri decorative au fost supuși unui proces de conservare pentru a stopa creștere.

Știați că…?

Procesul de conservare este bazat pe apă, colorant alimentar și glicerină, fiind complet sigur și non-toxic.
Sub pragul de umiditate, lichienii se uscă, diminuându-și volumul. Peste nivelul normal de umiditate, lichienii își măresc puțin volumul și primesc o culoare mai accentuată.
După 10-15 ani intră în faza de îmbătrânire, primind un aspect pestriț. Cu toate acestea, este o vârstă mai mult decât respectabilă pentru orice formă de finisare actuală.

Licheni decorativi