Un concept modern. Acoperișuri verzi. Pereți verticali.

Acoperișul verde este un concept modern în marile centre urbane, prin care se contribuie semnificativ la mărirea suprafețelor destinate spațiilor verzi. Deși tehnicile sunt unele moderne, conceptul nu este tocmai unul nou, făcând referire la grădinile antichității precum cele suspendate ale Babilonului.

Omul mereu a căutat un refugiu în natură oricât de legat a fost de oraș, iar de cele mai multe ori Edenul pierdut l-a găsit într-un mic colț de grădină. Azi se pun la dispoziție cele mai estetice soluții de regenerare prin acoperișuri sau pereți verticali.

Acoperișuri verzi ideale pentru o oază de liniște

Acoperișurile verzi pot înfrumuseța prin covorul de sedum sau prin specii floricole perene, tot mai des folosite în amenajările peisagistice. Pereții verticali în condițiile climatului țării nostre sunt mai pretabili pentru interior.

În acest caz putem realiza aceste structuri cu mușchi stabilizați sau plante ornamentale de interior.

Beneficiile unui acoperiș verde

Plus de valoarea clădirilor. Reduc emisile de CO2 . Retenția apelor pluviale. Purificarea apei pluviale. Reduce zgomotul. Eficiență energetică.

Beneficii pentru mediu

În centrele urbane aglomerate, aceste sisteme îmbunătășesc calitatea vieții. Acoperişurile verzi sunt unul din cele mai eficiente moduri de reducere a temperaturii mediului ambiental în zonele urbane.

Beneficii economice

S-a dovedit că acest sistem triplează durata de viață a unui acoperiș. Materialele de la baza acoperișului sunt protejate de avarii mecanice, radiații ultraviolete și temperaturi extreme, necesitând o întreținere mai redusă și astfel, costurile de renovare mai mici.

Beneficii sociale

Prezența unor zone verzi are un efect psihologic de relaxare, ajută la reducerea presiunii în sânge și scade ritmul cardiac. Datorită multiplelor beneficii, acoperişurile verzi sporesc valoarea proprietăţilor rezidențiale și comerciale.

Ai întrebări? Contactează-ne la 0721.120.791 (vânzări) sau 0727.200.602 (execuție) Permite-ne să ne ocupăm de grădina ta.

Un aspect diferit

Acoperișuri verzi oferă spaţiu verde suplimentar în zonele urbane cu spațiu deschis și adaugă valoare clădirilor. Acoperișuri verzi pot fi concepute ca grădini comunitare, comerciale sau ca zone de agrement care să permită numeroase oportunități de folosire.

Green Spot ofera clienților noștri posibilitatea integrării conceptului de acoperisuri verzi prin designuri moderne în propriile grădini, ansambluri rezidențiale, terase etc.

Acoperișuri verzi