Oferă-i grădinii tale o nouă perspectivă

Plantele ornamentale sunt organisme vii care contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității vieții. Prin diferitele asocieri și concepte de amenajare se conturează stilurile peisagere, care fără elementul vegetal nu ar fi altceva decât un motiv arhitectural.

Materialul dendrologic este utilizat ca mijloc de delimitare, organizare spațială, barieră de protecție sau element pur estetic, care prin sezonalitatea sa oferă un spectacol vizual splendid.

29

Știați că....?

Perdelele de protecție încetinesc scurgerile de apă pe terenurile în pantă și rețin sedimentele, favorizând infiltrarea apei în sol?

Vegetația îndeplinește o funcție sanitară în premisele peisagistice, prin crearea unor perdele de protecție solară, fonică, microbiană.

Știați că....?

Perdelele de protecție încetinesc scurgerile de apă pe terenurile în pantă și rețin sedimentele, favorizând infiltrarea apei în sol?

Vegeția îndeplinește o funcție sanitară în premisele peisagistice, prin crearea unor perdele de protecție solară, fonică, microbiană.

Green Spot
Într-o lume a clădirilor noi îți aducem oxigenul.

Poți opta pentru modificări la proiectul pe care îl realizăm sau putem transpune în practică un proiect realizat chiar de tine. Termenul de execuție și costurile de proiectare sunt în funcție de mărimea, forma și complexitatea lucrării. Asigurăm garanție și service pentru lucrările efectuate.

Funcția estetică-recreativă

Spațiile verzi conturează funcția estetică a peisajului prin faptul că pun în valoare obiecte ornamentale, mascheză anumite elemente inestetice și oferă o valoare decorativă unică peisajului prin habitus, culoare, texturi etc.

Funcția sanitar-igienică

Spațiile verzi cunoscute ca plămânii verzi în marile aglomerații urbane purifică aerul, absorbind praful și înlăturând noxele. Speciile cu un coronament dens și larg, precum arțar, tei, fag, carpen sau stejar contribuie la reducerea intensității zgomotului pe artere principale cu trafic auto intens.

Funcția afectiv-emotivă

În relația om-natură, compozițiile spațiilor verzi oferă un refugiu pentru orice stare. Acționând asupra psihicului, pot stimula emoții stenice (bucurie) care tonifică activitatea organismului sau pot reduce pe cele astenice (tristețea) care slăbesc buna desfășurare a proceselor fiziologice.

Plante Ornamentale Serviciu